Šibenik - središte mediteranske gastronomije

U Šibeniku će se, od 29. svibnja do 1. lipnja, održati Prva međunarodna manifestacija pod nazivom "Taste the Mediterranean - Okusi Mediteran" s ciljem promocije hrvatske sredozemne kuhinje.
Program manifestacije sastoji se od međunarodnog znanstvenog skupa s radionicama, koji će se održati u Hotelu Ivan, te festivala Okusi Mediteran u staroj jezgri Šibenika.
Posebna tema skupa, o kojoj će govoriti predstavnici klastera turističkih agencija specijaliziranih za gastronomiju i enologiju, Ministarstva turizma i konzultantskih kuća, bit će "Važnost mediteranske prehrane za razvoj i brendiranje turističke destinacije". U okviru manifestacije bit će predstavljeno i sudjelovanje Hrvatske na izložbi EXPO u Milanu 2015. čija je glavna tema "Prehrana planeta, energija života".  

Organizatori i sponzori konferencije "Okusi Mediteran" naglašavaju važnost manifestacije u stvaranju imidža Hrvatske, kao zemlje koja nudi pravu esenciju Sredozemlja, od hrane i načina života do očuvanih prirodnih ljepota. Najavljen je i zanimljiv program za široku publiku kao što su: „mediteranska tržnica“ kao prodajna izložba proizvoda, prvi Cro-wine festival pod zvijezdama, te kulinarski show velikih chefova sa područja Sredozemlja.

Više informacija: http://www.ugostitelj.hr/2014/05/prva-medunarodna-konferencija-%CB%9Dokusi-mediterana%CB%9D-donosi-mnostvo-dogadanja/