Okrugli stol „Kako opremiti destinaciju za fototurizam“

OZALJ, 10.12.2014.

Slijedom potrebe za novim sadržajima koji će obogatiti i kreativno oplemeniti turističke destinacije i biti od interesa za nove kategorije korisnika u vansezonskom periodu ali i za dionike turističkog sektora, Udruga neovisnih putničkih agencija Hrvatske (UNPAH) i Grad Ozalj, pozivaju na okrugli stol „Kako opremiti destinaciju za fototurizam“ (Ozalj, Gradska vijećnica, Kurilovac 1).

Cilj skupa je istaknuti ulogu kreativnosti, promocije i očuvanja kvalitetnog estetskog prostora hrvatskog kulturnog krajolika i identiteta u kontekstu širokog konkurentskog okružja Europske unije, kako bi  hrvatske mikro-destinacije bogate naslijeđem stekle dodatnu prepoznatljivost ali i nove poticajne uvjete za uključivanje u  razvojne programe EU.

Sudionici okruglog stola bavit će se pitanjima vezanim uz upravljanje destinacijom za programe fototurizma: Fototurizam kao kreativni prostor komunikacije; Pozitivna iskustva razvitka fototurizma; Fototurizam - novi kreativni pristup turističkoj publici; Urbani kontekst kreiranja novih proizvoda fototurizma; Destinacija u očima posjetitelja - fotografije izvor sjećanja i promocije; Fototurizam u sprezi s odmorišnim, edukativnim, kulinarskim... turizmom.

Program

  • 9.30  -  Okupljanje sudionika
  • 10.00 - Okrugli stol - rasprava i zaključci
  • 11.30  - Studijski obilazak muzeja